úterý 25. prosince 2012

Nutellová zmrzlina



NUTELLA STOP ÚŽASNĚ KRÉMOVÁ ZMRZLINA STOP VÍCE NENÍ TŘEBA DODÁVAT STOP

Suroviny
300 g nutelly
310 g neslazeného kondenzovaného mléka
125 g smetany ke šlehání
60 g lískových ořechů

Lískové ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho je lehce opražíme na pánvičce. Necháme je úplně vychladnout. Jednu lžíci ořechů si odložíme na ozdobu.

Nutellu dobře rozmícháme společně s kondenzovaným mlékem a smetanou a necháme je minimálně dvě hodiny vychladit v ledničce, můžeme i do následujícího dne.

Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny k ní přisypeme opražené vychladlé ořechy. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme ji a posypeme odloženými ořechy. Zmrzlina je krémovitá a před podáváním ji není třeba předem vytahovat z mrazničky.




6 komentářů:

Madla řekl(a)...

Sakra a já domácí nutellu vyplácala do kuliček obalovaných v mandlovém griliáši :-(
Ale až trošku opadne vánoční a povánoční přeslazení, zmrzlinu určitě vyzkouším!

Unknown řekl(a)...

Šlo by to i bez zmrzlinovače?

Maryna řekl(a)...

Šlo, musíte směs každou půl hodinu dobře prošlehat.

Unknown řekl(a)...

No vidím, že moja otázka je už zodpovedaná :) Doma by si zmlsli, len akurát, že nemáme zmrzlinovač, takže prešľahať? Ale to by som ju musela mať v nejakej nádobe vhodnej na šľahanie. V hranatej by to nešlo, inak by mňa asi šlahlo z toho bordílku. A nestačilo by iba premiešať metlličkou? Ja som žena nedočkavá :)))

Maryna řekl(a)...

No určitě to jde prošlehat jen metličkou, hlavně ze začátku, když směs ještě není zmrzlá. Nevím, jak to půjde, až začne mrznout.

Anonymní řekl(a)...

Tak super zmrzlinovač mám a jdu do toho